2 maj, 2024

Tre härliga drycker till sommarens festligheter

Sommarens festligheter kräver den perfekta blandningen av smak och stil, och Prime Caterings sommelier rekomenderar här tre prisvärda flaskor för att höja stämningen och skapa en minnesvärd sommarupplevelse.

Beaujolais Nouveau, Le Bistrotteur Bojo Time, 2023

Beaujolais Nouveau är ett vin som många hört talas om, men få vet om att årets vin lanseras först den tredje torsdagen i november. Här rekommenderar vi ett  som Vinet består av Gamay Noir druvan, en frostkänslig druva som växer under en kort period och är omnämnd i skrift redan så tidigt som på 1300 talet, här bjuder den på en typiskt bärig stil för Beaujolais Noveaux med mörka bär, körsbär, lingon, viol och hallon, en viss gummiton i doften och en härlig rund syra som både är läskande och fruktig. Ett härligt sommarvin i värmen när man sitter och äter småplock med vännerna eller till middag med sin date eller familj. Flaskans yttre tar en i fantasin till den Franska småbygden.
Produktnummer: Nr 5422

Mulderbosch Rosé, 2022, 12,5 % vol

En trevligt rosa dryck som för tankarna till varmare breddgrader. Som ger oss en sommarvibe av mjuk bärighet, ett härligt frisk smak med inslag av röda vinbär, smultron, färska örter, hallon och blodapelsin. Serveras som bäst vid 8-10°C.

Produktnummer: Nr 6077

Beskows VY Vild & Blå Alkoholfri 375 ml, 0,3 % vol

”En dryck som berör utan att berusa”.
Beskows VY är en bärmust, har något nytt som få känner till, en raffinerad och väl genomtänkt komposition av tanniner från slånbär, svarta vinbär och kallpressar rabarber, smakinslag av blåbär och katrinplommon. Som sommelier blir man lycklig över dessa dryckeshantverkare som verkligen förslår med sina nya drycker.

Produktnummer: Nr 1959

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev