14 mars, 2023

Intervju med VD och grundare Sara Brandt

Några frågor till vår grundare Sara Brandt.

Hur föddes idén till Prime Catering?
-Jag driver mitt drömföretag sedan 2017 och I myllret av utomordentliga restauranger tyckte jag att det fattades en cateringfirma i samma anda. Min affärsidé: ”Fine dining paketerad i en cateringform”. jag driver mitt drömföretag sedan 2017, jag har jobbat inom min bransch i tjugo år och då främst inom fine dining segmentet.

Vad har du för bakgrund? 
-Jag har en bakgrund med 20 års erfarenhet i olika topp-restauranger i Skåne, Stockholm och Danmark. För att nämna några så har jag varit restaurangchef på prisbelönta Bantorget 9 och Kockeriet med Tareq Taylor.

Vad representerar Prime Catering?
-Smakfulla upplevelser med omsorg om detaljer, där estetik och presentation är i högsätet samt exceptionell service – en modern catering i Malmö helt enkelt!

Vad är ni extra stolta över ?
Att jag med Prime Catering blev Årets Nyföretagare 2021! Över vår fantastiska personal! Och att vi gör allt från grunden och alltid prioriterar svenska råvaror. Vi vurmar särskilt för  lokala bönder och småskaliga producenter som lägger sin själ och stolthet i att leverera kvalitetsprodukter. Det känns rätt i ett hållbarhetsperspektiv och är dessutom överlägset när det kommer till smak och kvalitet.

Hur har ni tacklat pandemin?
-Med kreativitet, ett gå-på mod och nya samarbeten. Det har varit tuffa tider, utan tvekan, men samtidigt enormt utvecklande.

Levererar ni bara catering?
Vi har vår produktionsenhet i Malmö och levererar matupplevelser till hela Sydvästra Skåne. Men vi erbjuder även planering och genomförande av olika event, fester och bröllop. Du kan också hyra din egen gäst-kock från oss för en kväll eller weekend. Jag personligen ger även konsultation till restauranger i service och värdskap, föreläser om desamma och även matkultur. Sedan 2020 har vi även lyxiga smörgåstårtor på Mathem som säljs i hela Skåne.

Ni har många järn i elden, har ni något annat spännande på gång?
Vi har alltid nya projekt på gång! Häng med i flödet på sociala media på @primecateringmalmo så missar ni inget!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev